Recovery

Nadat uw huisdier een operatieve ingreep heeft ondergaan is het recovery proces van groot belang.

Het dier ontwaakt uit de narcose en alle lichaamsfuncties moeten zich herstellen. Er wordt gezorgd voor een veilige, rustige en warme plaats. Alle lichaamsfuncties worden nauwlettend in de gaten gehouden. De frequentie van de hartslag, de ademhaling en de lichaamstemperatuur wordt regelmatig gecontroleerd.

Wanneer uw huisdier voldoende uit zijn narcose is ontwaakt, krijgt hij wat drinken en moet mogelijk uitgelaten worden of op de bak.

Eventuele ondersteunende medicatie kan worden toegediend.

Uiteraard is aandacht en verzorging nodig tijdens dit proces. Uw huisdier moet zich op zijn gemak voelen zodat hij zich zo vlot mogelijk kan herstellen.

In dit stadium wordt u als eigenaar op de hoogte gesteld van de situatie van uw huisdier. Er wordt telefonisch met u besproken hoe de (operatieve) ingreep is verlopen. Indien nodig, welke informatie er is verkregen door de (operatieve) ingreep en wanneer uw huisdier opgehaald mag worden.

Uw huisdier mag weer naar huis wanneer de conditie van uw huisdier dit toelaat. Bij de meeste (operatieve) ingrepen wordt uw huisdier gedurende de dag bij ons opgenomen, de patiënt hoeft dus in het algemeen niet bij ons te overnachten.